Plafondbeugels zijn de ideale ruimtebesparende oplossing voor het ophangen van jullie TV of monitor. Bij ErgoXS vind je ophangsystemen geschikt voor verschillende schermformaten en toepassingen en welke onder andere gebruikt worden door scholen, kantoren, etalages en ziekenhuizen die streven naar flexibiliteit en mobiliteit in hun audiovisuele opstellingen. Bekijk ons assortiment plafondbeugels!

Maatwerk nodig?

Nét iets anders nodig dan wat wij in ons standaard assortiment hebben? Wij denken graag mee!

Voordelen van plafondbeugels voor jullie beeldschermen

Plafondbeugels om grote schermen aan op te hangen hebben verschillende voordelen:

 • Ruimtebesparend: bevestig het grote beeldscherm aan het plafond en bespaar ruimte op de vloer.
 • Verstelbaar: pas de hoogte en kijkhoek eenvoudig aan voor de perfecte kijkervaring.
 • Stijlvol design: een strak en modern ontwerp dat naadloos past in elke werkruimte.
 • Duurzaam en veilig: gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor stabiliteit en een lange levensduur.

Zolang het materiaal zich ervoor leent en het flatscreen of touchscreen niet meer dan 50 kilo weegt, bevestig je het plafondstatief op elke plek die je maar wenst. En omdat je de kabels, stekkers en het bedieningspaneel netjes binnenin het statief verstopt, ziet het geheel er ook nog super strak uit. Dat is nog eens efficiënt met een ruimte omgaan met plafondbeugels!

 

Welke beugel is geschikt voor jullie scherm en plafond? 

Bij de keuze van de juiste plafondbeugel zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 • Schermformaat: controleer de inchmaat van je TV of monitor om een compatibele beugel te kiezen.
 • VESA-maat: dit is het gatenpatroon aan de achterkant van je scherm, waarmee je de TV aan de beugel bevestigt. Voorbeelden van VESA-maten zijn 200×200 mm of 400×400 mm.
 • Gewicht: zorg ervoor dat de plafondbeugel het gewicht van je TV of monitor kan dragen.

Is een ruimte niet zo geschikt voor een liftsysteem op de vloer of tegen een wand, of vind je het gewoon mooier om je beeldscherm aan het plafond op te hangen? Onze Flexline Shine plafondbeugels zijn ophangsystemen die zich niet laten beperken door de inrichting van een ruimte en waaraan je je beeldscherm op elke gewenste hoogte kunt ophangen.

 

Maak kennis met de liftsystemen van ErgoXS

Bij ErgoXS staan kwaliteit en klanttevredenheid voorop. Onze plafondbeugels worden geproduceerd volgens strenge kwaliteitsnormen en bieden betrouwbaarheid en duurzaamheid. Momenteel hebben we twee liftsystemen die aan het plafond bevestigd kunnen worden en twee die tussen de vloer en het plafond staan.

 • Shine Lite: de Shine Lite plafondbeugel is ideaal voor touch- en flatscreens. Met een hoogte van 90 cm en een draagvermogen tot 50 kg, biedt deze beugel een kantelhoek van 12 graden. Verkrijgbaar in grijs en zwart, met een strak weggewerkt kabelbeheer.
 • Shine Select: de Shine Select plafondbeugel biedt dezelfde voordelen als de Shine Lite, maar met een grotere hoogte tot 180 cm. Geschikt voor grotere ruimtes en schermen tot 50 kg.
 • Stretch Lite: een plafondvloerstatief dat letterlijk tussen de vloer en het plafond gestretcht staat in ruimtes met een hoogte tot 2 meter 70. Deze beugel is perfect voor touch- en flatscreens van maximaal 98 inch en een draagvermogen tot 85 kg.
 • Stretch Select: ook deze staat tussen vloer en plafond. De Stretch Select biedt de mogelijkheid om het scherm op elke gewenste hoogte te bevestigen en kan schermen tot maximaal 85 kg dragen. Met de mogelijkheid tot inbouw van onderdelen van diverse merken en geavanceerd kabelbeheer, is dit een veelzijdige keuze.

 

Vraag een offerte op maat aan voor jullie nieuwe plafondbeugels 

Twijfel je over welk liftsysteem het beste bij jullie plafond en werkruimte past? Neem contact op met onze experts voor persoonlijk advies en vraag direct een offerte op maat aan. Onze specialisten adviseren je graag over plafondbeugels of onze andere ophangsystemen!